1 kwietnia w nowoczesnych pracowniach gastronomicznych Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu przy ul. Grota Roweckiego 66 odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez szefów kuchni z „UNILEVER FOOD SOLUTIONS”.
Tematem przewodnim warsztatów były nowe trendy kulinarne w sezonie wiosna – lato. W warsztatach wzięli udział zarówno nauczyciele zawodu w CKZiU, jak i uczniowie – młodzi adepci sztuki kulinarnej stojący na progu aktywności zawodowej. Dla wszystkich uczestników była to niepowtarzalna szansa na rozwój własnych kompetencji zawodowych oraz możliwość czerpani z wiedzy i doświadczenia autorytetów w branży gastronomicznej.
Uczniowie z wielkim zaangażowaniem włączyli się w przygotowanie dań, do których wykorzystano bogatą gamę produktów, zarówno rodzimych, jak i egzotycznych, nie zabrakło również owoców morza, które w połączeniu z naszymi sezonowymi produktami stworzyły zaskakujący i smaczny mariaż dwóch kultur.