– Warsztaty kulinarne prowadzone przez szefów kuchni

1 kwietnia w  nowoczesnych  pracowniach  gastronomicznych  Centrum  Kształcenia  Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu przy ul. Grota Roweckiego 66 odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez szefów kuchni z „UNILEVER FOOD SOLUTIONS”.

Tematem przewodnim  warsztatów były nowe trendy kulinarne w sezonie wiosna – lato. W warsztatach wzięli udział zarówno nauczyciele zawodu w CKZiU, jak i uczniowie – młodzi adepci sztuki kulinarnej  stojący na progu aktywności zawodowej. Dla wszystkich uczestników była to niepowtarzalna szansa na rozwój własnych kompetencji zawodowych oraz możliwość czerpani z wiedzy i doświadczenia autorytetów w branży gastronomicznej.

Uczniowie z wielkim zaangażowaniem włączyli się w przygotowanie dań, do których wykorzystano bogatą gamę produktów, zarówno rodzimych, jak i egzotycznych, nie zabrakło również owoców morza, które w połączeniu z naszymi sezonowymi produktami stworzyły zaskakujący i smaczny mariaż dwóch kultur.

 

Back to top