6 grudnia 2022 roku w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim odbył się wojewódzki konkurs – „X Śląska Jesień Kulinarna w Ekonomiku”.
Hasłem przewodnim tegorocznego konkursu był „Schab z dzika”. Technikum nr 3 Gastronomiczno – Hotelarskie w CKZIU ul. Grota Roweckiego 64 reprezentowali podopieczni Krystiana Cydejko: Julia Bednarek z klasy II TPŻ oraz Dawid Kmiecik z klasy IV TPŻ. Do rywalizacji przystąpiło 9 drużyn z całego województwa, poziom zmagań był niezwykle wysoki. Zespół naszej szkoły zwyciężył przygotowaniem technicznym i walorami smakowymi, wykonując potrawę „Roladka z dzika z farszem grzybowym, ziemniaki gratin z boczniakiem królewskim w towarzystwie sosu z dzika”. Wygraną przyznało jury pod przewodnictwem Sebastiana Humskiego – szefa kuchni restauracji „Orzech i miód” w Hotelu SPA Laskowo w Jankowicach. Pomysłodawcą i organizatorem tego konkursu jest sam Remigiusz Rączka, znany i ceniony szef kuchni, pasjonat i propagator śląskiego jadła.